Logo CrazyGames
Kontroller oppdaget
Utforsk våre kontrollerkompatible spill

Free Tetris

Vurdering:
8.3
(2,411 stemmer)
Teknologi:
Flash (emulated)
Plattform:
Browser (desktop-only)
Klassifisering:

Tetris is a legendary puzzle game. It was one of the first tile-matching games on the market. Free Tetris stays true to the original Tetris, maintaining the simple yet addictive gameplay style. Fit the pieces correctly to destroy rows - the speed increases the further you get!

Tetris-tips

Free Tetris er et villedende vanskelig spill. Vil du vite hvordan du kan bli bedre til å spille? Her er noen grunnleggende tips om hvordan du kan forbedre spillet ditt.

Tips #1 - Visualiser rotasjoner. Du har kanskje allerede lagt merke til at det å rotere blokker er en viktig del av spillet, og det hjelper deg med å visualisere hvor blokken vil falle.

Tips nr. 2 - Spill flatt. Prøv å skape horisontale rader med brikker slik at du får flest muligheter til å legge ned brikker og ødelegge rader. Stabl aldri blokker høyere enn to brikker eller skap et hull som er mer enn to blokker dypt. Det finnes bare én brikke som kan fylle et hull dypere enn to blokker.

Tips #3 - Se fremover. Free Tetris viser deg neste brikke øverst til høyre. Når du blir vant til å spille spillet, bør du alltid tenke fremover og planlegge hvor du skal plassere den neste brikken mens du slipper den nåværende brikken.

Tips nr. 4 - Tenk raskt. I Free Tetris trenger du raske tanker mer enn noe annet, selv om det ikke alltid resulterer i de beste beslutningene. Hastigheten på spillet øker jo flere linjer du eliminerer.

Om Free Tetris

Free Tetris ligner på den originale Tetris-opplevelsen når det gjelder spillmekanikk. Målet er å øke antall linjer og skaffe deg en høyere poengsum for å gå videre til raskere nivåer. Fargerike blokker hjelper deg med å identifisere og skille mellom brikker, og gjør det lettere å planlegge og plassere blokkene riktig.

Tetris-arven

Den russiske programvareingeniøren Alexey Pajitnov skapte Tetris i 1984. Det var et av de første puslespillene på markedet og har påvirket nyere sjangre som boblespill. Senere ble det etablert som et av de største tidlige videospillene. Gjennom historien, og med de utallige variantene som har oppstått fra spillet, har de originale spillene fortsatt sin posisjon som de mest betydningsfulle spillene innen sjangeren.

Tetris har også vært gjenstand for vitenskapelig forskning og har påvirket områder som beregningsteori og kognitiv psykologi. Begrepet «Tetris-effekten» brukes for å beskrive de visuelle fenomenene som kan oppstå etter å ha spilt for mye videospill.

Plattformer

Nettleser (opprinnelig Flash, nå HTML5)

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse